Manos del Uruguay 50 jaar!

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Manos del Uruguay is een speciale korte film gemaakt. Hierin komen huidige werkneemsters en inmiddels gepensioneerde vrouwen aan het woord die onze garens hebben gemaakt en die Manos groot hebben gemaakt. Zonder hen, zonder hun moed en hun doorzettingsvermogen zou Manos niet zijn waar het nu is. Maar dankzij onze winkels, onze aanmoediging zou Manos nooit hebben kunnen groeien naar hun huidige grootte.

Ik noem hen de Mamas van Manos. Met deze film wil ik jullie allemaal laten delen in deze prachtige beelden van hun power, hun wil om te leren en zich uit hun armoede te verheffen en een prachtig product op de wereld te verspreiden. Er is geen garen denkbaar met zo’n prachtig verhaal. Ik ben samen met jullie trots dat wij dit mooie garen mogen aanbieden en ik hoop dat deze film een stimulans mag zijn voor jullie en jullie klanten om de prachtige garens van Manos del Uruguay te kopen.

Zoals Manos het zelf zegt:

Al vijftig jaar genoten meer dan 5000 vrouwen van het platteland in Uruguay  door dit werk veiligheid, economische onafhankelijkheid en de mogelijkheid van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wij spreken over de emancipatie van vrouwen als een gemeenschappelijk onderwerp, maar precies dat is sinds 1968 de kern en de ziel van ons bedrijf.

 In een door massa productie geleide wereld, komen we op voor de waarde van een product dat is gemaakt van natuurlijke vezels, fair trade en met de hand word gemaakt.

 Wij hebben hoge kwaliteitsnormen bereikt en zijn een samenwerking aangegaan met de mooiste merken, waardoor onze producten van de ambachtelijke handen naar een verfijnd wereldwijd publiek gaan.

 Niets van dit zou mogelijk zijn geweest zonder de hulp van mensen zoals u en wij voelen  ons zeer vereerd dat u aan onze zijde staat.

We hebben al zo veel bereikt!

Maar wij vinden dat we net zijn begonnen, er zijn zoveel uitdagingen en fantastische mogelijkheden voor ons en we nodigen u uit om samen met ons in dit nieuwe hoofdstuk in te gaan.