Breisters gezocht voor 250 kindertruien!

Voor wie:
Breien voor kinderen van 0 tot 12 jaar in de gemeente de Fryske Marren

Ook in onze gemeente zijn er kinderen waar het in de thuissituatie zo is, dat men geen lekkere warme trui voor de winter in de kast heeft liggen. Naast het gemis van een warme trui zijn er veel meer moeilijke dingen, waar deze kinderen dagelijks mee te maken hebben. Deze kinderen worden 1 x per jaar in het zonnetje gezet door de Stichting Humanitas. Voor de gemeente De Fryske Marren verzorgt Humanitas voor 250 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar de Sinterklaas speelgoedactie.

Om naast de actie van Humanitas de kinderen een hart onder de riem te steken hebben wij van Ajoure breiboutique gedacht aan een breiactie. De bedoeling is dat rond half november 250 truien klaar te hebben voor kinderen in onze gemeente. Via de Stichting Humanitas wordt dan de verdeling verzorgt van deze unieke warme truienactie.

Ajoure breiboutique heeft voor deze actie breipakketten gemaakt. In een pakket zit een patroon van een trui, met voldoende garen om deze te breien. Een pakket kost € 15,-. De kosten voor de verschillende pakketten zijn allemaal gelijk, ook al zit er meer of minder wol in. De kosten van de wol wordt door de € 15,- gedeeltelijk bekostigd. De wol wordt verder voor een gedeelte ter beschikking gesteld door wol leveranciers.

Hoe krijg ik een pakket:

Voor 250 truien hebben wij veel breisters nodig. De bedoeling is dat U een pakket koopt en deze volgens patroon breit. Als u de trui klaar heeft, brengt U deze weer bij ons in de winkel. Wij zorgen dan dat in november 2018 alle truien via Humanitas terecht komen bij kinderen die dit echt nodig hebben.
De pakketten zijn verdeeld op leeftijd en moeilijkheidsgraad. Zo is er altijd wel een model bij die U zou kunnen breien. Verder kunt U bij ons altijd terecht voor breiadvies of hulp bij het maken van de trui.
Dus vindt U ook dat deze 250 kinderen in de gemeente De Fryske Marren met de komende winter een warme trui in hun kast moeten hebben, brei dan met ons 1 of meerdere truien voor deze actie.

Of weet U mogelijk breisters voor wie dit de gelegenheid is om lekker bezig te zijn, geef haar dan deze informatie of laat het ons weten.
Via Facebook geven wij verder voortdurende updates van deze actie. De actie start per 1 april en loopt tot 15 november 2018. 

Voor meer informatie kunt U altijd even bij ons in de winkel langs komen.

Of bel even 0513-413344 of mail: inf0@ajoure.nl

 

4 antwoorden
  1. Yvonne Pel zegt:

    Ik zou heel graag mee willen doen, maar ik woon in Zweden. Is dat ook mogelijk? Kan men de patronen ook via bijv. Een webshop uitzoeken? Ik kom waarschijnlijk in juli naar Nederland en dan zou ik het pakket in de winkel kunnen halen of als de trui al klaar zou zijn afgeven.

  2. Tine Winkel zegt:

    Wat een geweldig initiatief! Moeten de pakketten in de winkel worden opgehaald of kunnen ze ook worden opgestuurd?

Reacties zijn gesloten.