Joure onder de wol – zaterdag 21 mei 2016

Joure onder de wol – 21 mei 2016

Een uniek evenement in het hart van Joure. De schaapskudde die het hele jaar door de groen percelen van de gemeente “De Fryske marrjoure onder de wol 2016en” begraast wordt uit hun warme winterjas geholpen, zodat men ook weer een zonnige zomer tegemoet kan. Om iedereen te laten zien wat het allemaal inhoud om schapen te hebben en wat je met een product als wol kan is er een groot wolfeest bedacht.
Het team van vrijwilligers bestaande uit Willem & Patricia van Landschapsbeheer Terra, Lidwien Broenink, Helen Jorritsma en Anita Sixma van A Joure Breiboutique zijn weer fanatiek aan de slag om verschillende stands te verzamelen voor op de markt en een zo gevarieerd mogelijke dag te kunnen neerzetten.

Joure onder de Wojoure onder de wol 2016 -2l is een dag waarop alle aspecten van wol samen komen. Van het scheren van de vachten van de schapen tot het bewerken ervan door te spinnen, breien, vilten of anders creatief bezig te zijn. Daarnaast zijn er op Joure onder de Wol verschillende workshops om aan mee te doen, zodat je ook nog met iets leuks naar huis kunt!

voor meer informatie kijk op de website

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *