Truien breiactie in samenwerking met Humanitas

In vervolg op onze succesvolle actie van 2014 om kindertruien te breien, gaan wij ook dit jaar weer van start om voor truien te breien voor kinderen in Friesland die het niet breed hebben.

Voor wie is deze oproep bedoelt?
Kent u dat gevoel? Ik wil wel wat maken maar voor wie, want mijn hele kast hangt vol!
U wilt graag breien, want het geeft een goed gevoel om lekker bezig te zijn. Actief bezig zijn geeft voldoening!
Dan hebben wij misschien een mogelijkheid voor U. Hier in Friesland zijn heel veel kinderen bij wie de kast niet vol hangt.  Die voor de winter behoefte hebben aan een lekkere warme trui. Een  trui die ze niet hebben omdat het budget het niet toelaat. Maar wij laten hen toch niet in de kou staan?

Wat is de bedoeling:
Wij vragen of U een kindertrui wilt breien voor een kind in de leeftijden van 0 tot 12 jaar. Als wij een grote hoeveelheid truien klaar hebben wordt de verdeling van de truien verzorgt door een landelijke bekende hulpinstelling. In 2014 was dit Humanitas De Friese Meren.
Om deze warme truien actie mogelijk te maken zoeken wij breisters die één of meer kindertruien voor deze kinderen willen breien. Het maakt niet uit of U een ervaren breister bent of dat U gewoon mee wilt doen: iedereen is welkom!

Wilt U zelf meedoen of weet U iemand voor wie dit een leuke tijdsbesteding kan zijn.
Dan horen wij dat graag van U.

Hoe kunt U meedoen:
Wij willen jongens- en meisjestruien breien in drie verschillende leeftijdscategorieën. Het liefst willen wij allemaal verschillende truien: Uni, streepje, kabel, ajour, intarsia, complexe kabels. Dus voor elk wat wils. Om dit mogelijk te maken hebben wij pakketten samengesteld. In dit pakket zit een patroon en voldoende merkgaren voor de te breien trui. U kunt zelf aangeven of u een gemakkelijke trui wilt breien en een echte uitdaging aan wilt gaan. Ook kunt u aangeven of u een kleinere trui wilt breien of een wat groter exemplaar aandurft.
Kosten dezes…
Om een grote aantal truien te kunnen breien, daarvoor zijn heel wat bolletjes nodig. En omdat we truien van een goede  kwaliteit willen maken,  kost dat veel geld. Om het desondanks voor iedereen mogelijk te maken, vragen wij een bijdrage van 15 euro per pakket, ongeacht de hoeveelheid garen, ongeacht  de moeilijkheidsgraad.

Mocht u nog restanten wol hebben liggen, dan zijn wij daar ook erg blij mee, mits het hele bollen zijn en er minstens 40% wol in zit. Wij gaan dan proberen of we dit kunnen combineren tot een nieuw pakket.

Indien u deze actie een warm hart toedraagt, maar zelf niet in de gelegenheid bent om een trui te breien, dan kunt u eventueel een pakket garen aanschaffen en dan zoeken wij een breister die de trui gaat maken.  Want ons doel is dat alle kinderen deze aankomende winter een lekkere warme trui moeten hebben om aan te kunnen trekken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *