Workshop FRULLESK = nieuwe datum

Workshop Frullesk breien

Primeur in Ajoure – Een Frullesk avontuur 

Frullesk is nieuw. Het is een stevige liefdesbaby van Fair-Isle en Dubbelbreien. Zoals ieder kind, heeft Frullesk karaktertrekjes van de ouders maar ook een aantal unieke eigenschappen. Er wordt voornamelijk gewerkt met rechte en averechte steken en beide kanten van het werk mogen gezien worden. De geweven look van Frullesk is uniek. Benieuwd hoe dit werkt en hoe je dit zelf kunt doen? Kom naar de workshop en krijg deze afwisselende techniek (en nieuwe steken) stap voor stap in de vingers!

GEGEVENS WORKSHOP
Twee vrijdagen: 15:00 – 18:00 uur (3 uur per les)
Data:  24 april en 8 mei (inschrijven hier)
Twee zaterdagen: 11.00 – 14.00 uur (3uur per les)
Data: 9 mei en 30 mei (inschrijven hier)
Docent: Frouckje Hovenkamp (WOOL NERD, woolnerd.com)
Prijs: € 95,- incl. 2 patronen, oefengaren voor tijdens de lessen, hand-outs, koffie/thee en iets lekkers
(werken/denken kost energie, dus mocht je behoefte hebben aan serieus voedsel tijdens de les, dan graag zelf meenemen)

BESCHRIJVING
In de eerste les klimmen we direct in de pennen en behandelen we de benodigde breimethode, draadspanning, werkvolgorde draden en telpatroon. We gaan eerst met 1 draad en vervolgens met 2 draden op links werken. Nog nooit gedaan? Geen probleem, aan het principe ‘insteken, omslaan en doorhalen’ verandert niets, we maken de handelingen alleen een stuk efficiënter. Je ontdekt hoe je zo ontspannen mogelijk spanning op je draden kunt houden. We staan ook stil bij de werkvolgorde van de draden en rekenen en passant af met het spookje ‘yarn dominance’.
Je krijgt huiswerk om de nieuwe manier van breien en opgedane kennis in de vingers te krijgen. Het patroon dat je hierbij krijgt, kun je zo groot maken als je zelf wilt, van proeflap tot col of sjaal.

Twee weken later richten we ons puur op Frullesk. Wat zijn de basisprincipes, de verschillende soorten steken (tot dusver). We oefenen een aantal steken maar ook opzetten, kantsteken en afkantingen die handig zijn bij Frullesk. Je krijgt een Frulleskpatroon waar je thuis mee aan de slag kunt.
We gaan 2 sessies lang heerlijk de diepte in en geloof me, we komen aan het einde ook echt weer boven. Na deelname aan deze workshop heb je een nieuwe techniek in je vingers, beter inzicht in breien en meerdere mogelijkheden getest om jouw werkwijze nog efficiënter te maken.

Niveau: Perfect voor personen die al een aantal fair-isle projecten gemaakt hebben en zin hebben in een nieuwe uitdaging (kennis en ervaring in dubbelbreien is niet nodig). Niet geschikt voor beginners.

Zelf meenemen: breinaalden 2,5 mm, 3 mm, 3,5 mm, 4mm, schrijfmateriaal.